Velnio tuzinu pažymėtas, tačiau griežtai pozityvia nuotaika kuriamas tryliktasis festivalis TUNDRA Happy End vyks pernai prisijaukintoje Varėnos Dainų slėnio saloje nuo birželio 30 d. iki liepos 4 d.

Tai bus galingas, liūdnas ir tuo pačiu laimingas atsisveikinimas su festivaliu, kuris įkvėpė ir stiprino tuos, kurie netelpa į rėmus, ieško ir neranda, eina tiesiai per aplinkui, kad iš gamtoje paskleistų elektroninės muzikos natų sukurtų sau ir šalia esantiems paslaptingą ir pozityvų TUNDROS pasaulį.

Sava valia pasirinkę paleisti užaugintą ir subrandintą festivalį, jaučiamės dvilypai – tęsti būtų galima, tačiau… norisi, kad pabaiga būtų savalaikė, simboliška, išjausta ir konstruktyvi, o ne laukti, kol teks atjungti aparatus nuo pavargusio renginio, kurio gyvybę kelis paskutinius metus palaikytų tiesiog pokyčių baimė ir prisirišimas.

Todėl ir šių metų šūkis – Let go (liet. paleisk, pasileisk), ir festivalio tematika atspindi tai, ko šiuolaikiniam žmogui taip trūksta ir ko daugelis siekia klaidžiodami po įvairias filosofijas ir dvasines praktikas – yra laikas siekti, pasiekus mėgautis, bet natūraliai ateina ir laikas, kai reikia nebijoti paleisti.

Visus 13 metų TUNDRA skleidė idėjas apie naujausių technologijų, gamtos ir žmogaus darną, tad, kaip jau įprasta, ežero saloje įvyksianti baigiamoji fiesta taps gaivališka gero garso, nuostabios gamtos ir neeilinių žmonių, kurie kūrė, būrė ir džiaugėsi bendravimu per muzikos ir vizualinių menų prizmę, sinteze.

Festivalis tradiciškai apjungs kone visus elektroninės muzikos žanrus ir keturiose scenose džiugins techno, psychedelic, bass, ambient, drum’n’bass, minimal electronic, electronic, full on, hi-tek, deep, dub, reggae, IDM, hard techno, house muzikos mėgėjus.

Dienos veiklos – menų dirbtuvių laboratorija, paskaitos, Healing erdvės praktiniai bei dvasiniai užsiėmimai ne tik, kaip įprastai, siūlys pavargusiems kūnams ir protams susigrąžinti vidinę harmoniją, bet ir narplios atsisveikinimo, neprisirišimo, paleidimo temą įvairiais aspektais – sukuriamo ir iškart sunaikinamo ar išdalinamo meno kūrimas, diskusijos apie ne prisirišimu grindžiamus santykius, vartojimo mažinimą ir visa ko – nuo daiktų iki idėjų – perdirbimą bei prikėlimą antram gyvenimui.

Pirmą kartą Lietuvos festivalių istorijoje bus sukurtas unikalus give away kvartalas – tai TUNDROS dekoracijų muziejus, iš kurio kiekvienas galės pasiimti sau patikusią detalę, bei dvylikos TUNDRŲ lost & found daiktų kolekcija, kurios eksponatai taip pat bus laisvai atiduodami – kai kurie galbūt po daugelio metų bus surasti tikrųjų savo šeimininkų, o kiti tiesiog suras naujus namus.

Jau netrukus pasidalinsime informacija apie laimingą pabaigą garantuosiančius TUNDROS atlikėjus, o iki tol kviečiame aktyviai domėtis naujienomis apie mitais ir legendomis apipintą, seniausią ir paskutinį, 13-tąjį festivalį TUNDRA socialiniuose tinkluose ir festivalio svetainėje:

fb puslapis
fb grupė